Raimund Aichbauer

Geboren

31 augustus 1951 in Krumpendorf, Karinthië, Oostenrijk

Status

Sinds 1971 samenwonend met Peter Schmid

Opleiding

Na de basisschool, de beroepsschool voor behanger/stoffeerder bezocht en in 1971 naar Nederland gekomen.
Zelfstudies in Nederland. Houtacademie, Houtdetaillist, divers logistieke opleidingen waaronder een 4-jarige cursus Magazijnkunde, Magazijnmeester en Magazijnmanagement.

Raimund Aichbauer

Via Bruynzeel d.m.v. privéles een aanvullende cursus houtanatomie gevolgd aan de Heidemaatschappij en de Universiteit Wageningen, afdeling Plantentaxonomie in 1982 bij mijn latere mentor J.M. Fundter. In 1985 werd ik lid van de Nehosoc. Assistentie tijdens de houtstudiedagen van de Nehosoc volgden enkele jaren later. Van 2009 t/m 2019 verzorgde ik deze lesdagen zelf.

Hoewel ik tot aan mijn pensionering meer dan 40 jaar in de logistiek gewerkt heb, was houtanatomie van kinds af aan mijn passie. Mijn vader was houtvester en bracht mij al van kleins af aan alles over bomen bos en hout bij. Het bezoeken van botanische tuinen hier in de grensstreek en dagelijkse fietstochtjes houden ons hopelijk in conditie.

Mijn collectie omvat ± 7500 houtmonsters, waaronder enkele kleine zeer specifieke verzamelingen. 1700 micropreparaten, ± 2000 geprepareerde – en nog veel meer ruwe blokjes, voor onder de stereomicroscoop. Ik heb ± 1000 boeken over bomen bos en hout, waarvan ± 200 over houtanatomie en natuurlijk het nodige studiemateriaal. Uitgerust met 5 stereomicroscopen, 3 microscopen, High-Definition-Lite camera en scherm is determineren en lesgeven in een zeer besloten kring bij mij thuis ook mogelijk.

© copyright


HVC LIGNUM

Technisch beheerder van HVC Lignum. Slechts inhoudelijke web-kennis, geen hout-kennis. Wanneer nodig bereikbaar via de redacteuren.

1 reactie

willem · 14 november 2020 op 18:52

Hallo Raimund, hoewel de omstandigheden het niet echt makkelijk maken lijkt het ons geweldig om weer eens bij je op bezoek te komen. een cursus ‘verfijning van het paardsnijden’ is wel op haar plaats…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 GB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten