Identification of the Timbers of Southeast Asia and the Western Pacific

Dit boek is uitgegeven door: Kaiseisha Press in Japan

ISBN: 978-4-86099-244-6

Geschreven door: Ken Ogata, Tomoyuki Fujii, Hisasahi Abe en Pieter Baas

Het is de Engelse uitgave, van het in Japans verschenen Boek. Hoewel het al sinds 2008 op de markt is, is het een boek, dat bij veel houtliefhebbers die ook aan determineren doen, nog steeds in hun boekenkast ontbreekt.
Het boek telt 400 pagina’s en beschrijft de meeste houtsoorten, die in Japan worden geïmporteerd. Omdat de handel in houtsoorten over de gehele wereld elkaar overlapt, is dit boek ook voor Nederland in alle opzichten een verrijking. Bijna alle houtsoorten die vanuit Indonesië, Maleisië en de Filipijnen tot ons komen worden immers ook naar Japan geëxporteerd.

Het boek is voorzien van prachtige tekeningen, die de specifieke eigenschappen verduidelijken van de talrijke microscopische opnames en afbeeldingen, gemaakt met de SEM “Scanning Electon Microphotographs”. Er wordt uitgebreid ingegaan op de macroscopische – en microscopische eigenschappen van meer dan 60 families en minstens 165 genera. Op 9 speciale pagina’s worden de verschillende eigenschappen toegelicht. Verder geven diverse tabellen de verspreiding en/of de verschillen van de soorten onderling weer.
Vanaf pagina 380 worden van alle besproken soorten de voornaamste eigenschappen onder elkaar gezet.

Kortom een boek, dat elke houtliefhebber uit zijn kast zou moeten kunnen pakken, als hij wat meer over een houtsoort wil weten!

De kaft van het boek

© copyright
Categorieën: Boekbespreking

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 GB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten