In de categorie  Gezien van LIGNUM kun je terecht met onbekende of heel mooie en aparte dingen die met hout te maken hebben.

Dat kunnen bomen struiken, bloemen of zaden zijn, als het maar met hout te maken heeft. Daarbij is een eigen gemaakte foto, met een tekstregel in de vragende vorm, steeds het uitgangspunt. Wel aangeven waar de foto gemaakt is.

Als je een bijdrage wilt leveren kun je die insturen naar info@hvc-lignum.nl

Op Kreta gezien en vastgelegd op deze foto door Willem Hurkmans

Een bekend voorkomende vrucht van een ……., maar welke is het??

Uw reactie met misschien een toelichting kunt u hieronder plaatsen.

© copyright
Categorieën: Gezien

5 reacties

gast · 10 november 2017 op 23:19

Ik denk Quercus ilex, omdat de bladeren op Hulst lijken.

  Nelis Mourik · 12 november 2017 op 15:14

  Ik denk aan Quercus coccifera, de Kermes eik. In Trompenburg staat hij ook en ik herken de kleine blaadjes met de gestekelde rand.

Zagertje · 13 november 2017 op 19:23

@gast
Beste Gast, de bladeren van Quercus ilex zijn voor zo ver ik weet niet getand. Ze lijken overigens wel op die van hulst: donkergroen en leerachtig, dacht ik…

  Willem Hurkmans · 13 november 2017 op 19:30

  Hallo allemaal,
  mijn gewaardeerde collega-botanicus dr. Ralf Jahn waarmee ik al enkele malen op excursie ben geweest (we hebben samen de berg Kofinas beklommen, met vele botanische bijzonderheden) schrijft in zijn Exkursionsflora Fuer Kreta (Ulmer Verlag, 1995) dat er slechts 4 soorten eiken van nature voorkomen op Kreta.

  Misschien een stimulans om deze erg leuke veldgids eens te raadplegen? In elk geval is het zo ongeveer mijn botanische bijbeltje geworden en aan de hand daarvan zijn al diverse heel interessante vondsten gedaan.
  veel succes met deze, toch echt wel oplosbare puzzel.
  Willem Hurkmans, oud-voorzitter en inmiddels oud-lid van Nehosoc.

Nelis Mourik · 19 november 2017 op 12:46

Quercus coccifera, de Kermeseik. HV 217, pag 12. Ik had dat blaadje niet verder ingekeken omdat ik niet door het eerste artikel heen kon komen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 GB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten