Living With Wood / Leven Met Hout

Mogelijkerwijs denkt u: Die titel ken ik al, het is een oud boek. Wellicht inderdaad in Nederland al eerder verschenen (in 2012).

Toen is het mogelijkerwijs toen in kleine (en dure) oplage verschenen, hoewel ik het nooit gezien heb of er zelfs maar van gehoord had. Dit kan dus heel goed een onopmerkzaamheid van mijn kant zijn. Mocht een lezer dit boek al hebben onder een iets andere titel of in andere vorm (deze uitgave is hardcover) dan verneem ik het graag.

Dit boek van 599 pagina’s in zeer groot formaat is een kijkboek pur sang dat vooral moderne interieurs en architectuur met en in hout laat zien, zowel in foto’s als in schema’s, plattegronden, doorsneden enzovoort.  Aan elk van de bouwsels/projecten zijn vaak meerdere, tot wel 10 pagina’s gewijd.

Living with Wood

Het boek geeft tekst en uitleg in Duits, Frans, Engels, Nederlands, Italiaans, Spaans, Portugees en Zweeds. Een boek als dit heeft weinig tekst nodig, vandaar biedt het een briljante oplossing die het mogelijk maakt een grote oplage te drukken voor een zeer breed publiek en voor de werkelijk belachelijke prijs van EUR 19,99 (misschien iets verschillend per land, hier in Griekenland zijn boeken doorgaans marginaal goedkoper dan in Nederland, ik kocht het boek bij de boekhandel ‘Public’ in Chania).

Er is oog voor architecten uit alle streken van de wereld. De fotografie is in een woord briljant. Het lijkt erop dat veel van de foto’s direct bij of misschien zelfs al voorafgaand aan de oplevering zijn genomen, het enige niet-realistische eraan is namelijk de enorme leegte in veel interieurs. Nu besef ik dat de trend momenteel is naar nog meer licht en ruimte, maar af en toe komt het (voor mij) wat overdreven over. Aan de andere kant wordt de lezer nu niet afgeleid van het thema.

Waarop lijkt dit boek, kun je het ergens mee vergelijken? Als ik het al zou willen vergelijken is dat met The House Book, een uitgave van Waanders (in het Nederlands), oorspronkelijk in het Engels verschenen bij Phaidon Press. Hoewel The House Book relatief wel meer tekst geeft.

Loft Publishers, ISBN 978-84-9936-075-1

© copyright
Categorieën: Boekbespreking

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 1 GB. Je kunt uploaden: afbeelding, audio, video, document, spreadsheet, Interactief, tekst, archief, code, andere. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestand hier neerzetten